Rigas Valsts tehnikums

Rīgas Valsts tehnikums

Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs

Pievienots: 19.10.2019


18. oktobrī PIKC RVT Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā tika rīkota audzēkņu iepazīšanas un sadarbības spēle “Kvests”. Spēli organizēja struktūrvienības audzēkņu pašpārvalde Krāslavas pašvaldības jauniešu projekta ietvaros.
Izlozes kārtībā tika izveidotas 3 komandas no visu grupu audzēkņiem. Komandas devās pildīt iepriekš sagatavotus uzdevumus, sekojot maršrutam, kurā bija jāuzņem fotogrāfijas un jāizpilda profesionālie uzdevumi.

 


Iesildīšanas uzdevumā katrai komandai bija jāatrod noteiktajā mācību kabinetā aploksni ar puzli, vēlāk to saliekot. Dodoties ceļā uz nākamo uzdevumu vietu, komandām bija jāatrod pa ceļam akmeni, pie kura bija jāuzņem bilde.
Pirmie nopietnākie uzdevumi komandām bija autovirsbūves praktisko mācību darbnīcā. Katrai komandai skeitparkā bija jāizlozē pret uzdevumu viens no četriem numuriem, uz kuriem balstoties nākamajā uzdevumā, tehnikumā remontētajamai mašīnai tika nolaists gaiss riteņos. Mašīnu bija jāiestumj no ēkas pagalma garāžā. Vēlāk komandu dalībniekus gaidīja pulverizatora salikšana un izlikšana, kā arī sagatavotā zīmējuma krāsošana.
Dodoties uz nākamo maršruta norādīto vietu, komandu dalībniekiem bija jānobildējās pie kokā paslēptās ceļu zīmes.
Tālāk maršruts komandu dalībniekus veda uz vienu no programmas "Autovirsbūvju remontatslēdznieks" prakses vietām, kurā bija jāuzmin mīkla saistīta ar instrumentu un vēlāk to bija jāatrod servisā.
Pēc tam komandas turpināja savu ceļu uz kokapstrādes praktisko mācību darbnīcu, bet pa ceļam bija jāuzņem kopbilde pie kreimenēm. Mācību telpās bija koka apļu meklēšanas un naglu iedzīšanas uzdevums, kā arī galda spēles ar labākajiem tehnikuma spēlētājiem.
Noslēgumā komandas dalībniekus gaidīja apbalvošana un gardas picas.
Paldies Krāslavas novada domei par piešķirto finansējumu, jaunatnes lietu speciālistei Juliannai Moisejenkovai par atbalstu un audzēkņu pašpārvaldei par spēles organizēšanu un novadīšanu.

Vairāk foto šeit