Rigas Valsts tehnikums

Rīgas Valsts tehnikums

Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs

2022.gada 31.aprīlī biedrība “Latvijas sociālās adaptācijas asociācija” noslēdza Izglītības iniciatīvu centra organizēto kopienu iniciatīvu konkursa „Darbīgās kopienas Latgalē” projektu “Ej un dari, taisi ko tu vari!”.  Projekta mērks bija -veicināt draudzīgu, radošu un ilgtspējīgu sadarbību starp bērniem ar īpašām vajadzībām,bērnu vecākiem un vietējiem jauniešiem, stiprinot vietējās kopienas piederības sajūtu, uzlabojot emocionālu atmosfēru un sekmējot labvēlīgu klimatu personu attīstībai. Projektā piedalījās  Krāslavas novada bērni un jaunieši, viņu vecāki no kluba “Saulessvece” , Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās struktūrvienības audzēkņi  un biedrības “Latvijas sociālās adaptācijas asociācija” biedri. Projekta realizācija pozitīvi ietekmēja komunikācijas un  sadarbības mērķauditorijas prasmes, radošos talantus. Projekta rezultātā tika izveidota kopīga radošo darbu izstāde, kuru ir iespēja aplūkot Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās struktūrvienības telpās pēc adreses: Aronsona iela 3, Krāslava.

Projekta ietvaros bija paredzētas piecas aktivitātes.

  1. Sadraudzības vakars  “Labdien, mans draugs!”. Šajā aktivitātē dalībnieki iepazinās savā starpā, piedaloties “ledus laušanas” aktivitātēs, kuras tika organizētas pēc neformālās izglītības metodēm.
  2. Tekstila apstrādes radošā darbnīca “Spilgts mirklis”.  Dalībnieki veidoja auduma maisiņu un T kreklu apruku ar tekstilkrāsām. Šis bija īpaši radošs process, kura laikā jaunieši ne tikai radoši darbojās, bet arī palīdzēja viens otram. Gala rezultātā visi projekta dalībnieki aizgāja mājās ar savu paštaisītu darbu un pozitīvām emocijām.
  3. Kubu un stendu veidošana izstādes darbu eksponēšanai “Kokapstrādes arods”.
  4. Izstādes sagatavošanas un atklāšanas darbi “Cītīgs un prātīgs”. Pats sarežģītākais un atbildīgākais posms, izstādes darbu izvietošana. Tagad izstāžu darba eksponēšana priecē un piepilda mūsu sirdis ar radošu garu. 31. aprīlī  tika svinīgi  atklāta izstāde, kā arī katrs izstāžu darbu autors saņēma pateicību ar nelielu dāvanu. Pasākuma laikā dalībniekus ar savu muzikālo priekšnesumu pārsteidza Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās  struktūrvienības audzēknis Daniils Pantelejenko.
  5. Video, foto atskaites par projektu veidošana “Mana sapņa vizualizācija ”. Tā ir projekta noslēdzošā aktivitāte, kurā tika atspoguļota projekta īstenošanas gaita. Šī aktivitāte tapa pateicoties Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās  struktūrvienības audzēknim Danilam Aganovskim.

Vislielāko paldies gribas pateikt Žannai Garbrēderei, kluba “Saulessvece” vadītājai, pateicoties viņas atsaucībai projektam bija īpaši radoši sadarbības partneri.

Projekta “Ej un dari, taisi ko tu vari!” īstenotas aktivitātes video