Rigas Valsts tehnikums

Rīgas Valsts tehnikums

Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs

Eiropas Digitālās nedēļas ietvarā 25. un 26. aprīlī mūsu RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra 1. un 2. kursa audzēkņi- topošie datortehniķi piedalījās konkursā “Gudrais datoriķis”. Audzēkņi izmantoja tādus modernus rīkus kā mākslīgais intelekts lai radītu un prezentētu unikālu ierīču idejas IT sfēras profesionāļiem.

Prezentētie projekti bija ļoti interesanti un stilīgi. Divas audzēkņu komandas prezentēja ierīces, kuras teorētiski spētu automatizēt un veikt vairāku stundu darbu dažās minūtēs, trešā grupa prezentēja programmas ideju,kura spētu izveidot personalizētus CV darba meklētājiem un uzraudzītu un pārvaldītu darba plānus strādājošiem, vairākas grupas prezentēja programmu idejas. 1.vietu konkursā ieguva Mārtiņš Lubgāns(DT2-4),2. vietu ieguva komandas- Lilita Garbaceviča un Iveta Švilpa (DT2-4), Artūrs Pudniks,Vjačeslavs Ļuļs, Alekss Fjodorovs(DT1-3) un Maksims Hoduļevs, Sandijs Ignatovičs, Andrejs Maksimovs(DT2-4), 3. Vietu ieguva Maksims Boroviks (DT2-4).

Iedvesmojoši redzēt nākamās paaudzes tehnoloģiju līderus, kuri izmanto mākslīgo intelektu , lai risinātu reālas sadzīviskas problēmas radoši un veiksmīgi. Apsveicam visus konkursa dalībniekus ar labi paveikto darbu!

profesionālo priekšmetu skolotājs Raivis Gavars

Datorikis 1

Datorikis 2

Datorikis 3

Datorikis 4

Datorikis 5