Rigas Valsts tehnikums

Rīgas Valsts tehnikums

Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs

Ceļojums taču nenozīmē, ka vienmēr jāceļo tālu un ilgi,var doties apciemot tepat , savā apkaimē, piemēram, savus kaimiņus. Tāpēc Krāslavas grāfu Plāteru v.n. poļu pamatskolas 9. klases skolēni un skolotāja Valentīna Račko un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 9. klašu skolēni vienā no novembra pēcpusdienām devās ciemoties uz Rīgas Valsts Tehnikuma Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centru.

Draudzīgā un radošā noskaņojumā, kopīgi uzsākām izzinošo ekskursiju. Papildinot skolēnu izpratni par dažādām profesijām un karjeras iespējām, bija iespēja iepazīties ar izglītojošām programmām un ielūkoties mācību procesā, kur zinoši skolotāji, ar degsmi māca topošos programmēšanas tehniķus, koksnes materiālu apstrādātājus, mēbeļu galdniekus, auto virsbūvju remontatslēdzniekus, aprūpētājus, tērpu izgatavošanas un stila speciālistus.

Ekskursijas gaitā skolēni varēja apskatīt un izpētīt gan mācību telpas, gan aprīkojumu, gan uzdod interesējošos jautājumus programmu skolotājiem. Vislielāko interesi radīja praktiskā nodarbošanās:

iepazīstinoties ar programmēšanas tehniķiem, praktiski varēja izmēģināt savas prasmes datora sistēmbloka detaļu pareizai savienošanai, skolēni secīgi , uzmanīgi pētīja detaļas, ja nu tika strupceļā un darbība bija nesaprotama, saturīgs un pārliecinošs skolotāja Raivja Gavara stāstījums, rosināja sekmīgu galarezultātu.

vērojot un uzklausot tērpu izgatavošanas un stila speciālistu skolotājas Rutas Zambares aizraujošo stāstījumu, praktiski tapa burvīgi un smaidīgi kaķi,

auto virsbūvju remontatslēdznieku skolotāju Guntara Jemineja stāstījums un Jura Krumpāna praktisko darbu demonstrējums, piesaistīja patiesu un dzīvu interesi.

par aprūpētāja profesiju, ar sirds iedvesmu, iepazīstināja skolotāja Benita Siliņa, skaidrojot,ka iemācoties un apgūstot visas prasmes, gūstot pieredzi darba praksē, viss ir veiksmīgi paveicams.

nepārspējams, nenogurdināms ,radošo ideju „ģenerators” , audzēķnu iedvesmotājs, skolotājs Jānis Kuklis, pavēra vaļā koksnes materiālu apstrādātāju un mēbeļu galdnieku profesijas noslēpumus, kad prasmīgo roku darbs rada neatkārtojamās lietas, kuri pārtop, no koka izgatavotos mākslas darbos.

No sirds pateicamies par ciemošanos, par kopā pavadīto laiku!