Rigas Valsts tehnikums

Rīgas Valsts tehnikums

Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs

RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrā jau daudzu gadu garumā veiksmīgi darbojas pašpārvaldes audzēkņu grupa.
25.-26. janvārī Daugavpilī bija brīnišķīga iespēja satikties un iegūt zināšanas apmācībās par medijpratību un kritisko domāšanu Latgales skolu pašpārvalžu līderiem, šo iespēju arī īstenoja mūsu centra audzēknis, RVT KTIC pašpārvaldes prezidenta vietnieks Artūrs Pudniks.
Apmācību mērķis bija ļaut JaKaMeKa kluba (projekts „Leader School for School Leaders”) jauniešiem dalīties savās zināšanās par medijpratību, apvienojot Latgales skolu aktīvos jaunos līderus.
Tā bija 2 dienu intensīva darbnīca, kur notika arī tikšanās ar „Chayka” redakcijas pārstāvi par brīvo mediju tapšanas ceļu. Pirmās dienas noslēgumā dalībnieki baudīja garšīgas picas un spēlēja boulingu, kas noteikti radīja pozitīvu noskaņojumu otrās apmācību dienas turpinājumam.
Otrajā apmācību dienā dalībnieki sarunājās ar vietējiem iedzīvotājiem Daugavpils ielās, apkopoja materiālus un iespaidus par viņiem interesējošo tēmu nākotnes podkāstam.
Februārī aktīvākie darbnīcas dalībnieki atbrauks ciemos pie Kaunatas vidusskolas pārstāvjiem, lai viņu aprīkotajā podkāstu istabā ierakstītu kopīgu darbu, balstoties uz savāktajiem materiāliem Daugavpilī.
Pateicamies biedrībai Miromida un Baltic Centre of Media Excellence!